TTE verbindt
onder- en bovengrond

Brownfields in Wageningen

Een groot deel van TTE heeft zijn/haar roots in Wageningen. Daar zijn we (in elk geval die Wageningers) trots op en we houden de banden met Wageningen graag warm. Zo zijn we dit jaar sponsor van de studievereniging Aktief Slip geworden.
Daarnaast zijn we voor het tweede jaar gevraagd om voor het vak International Study Visits een gastcollege te geven over de herontwikkeling van braakliggende terreinen, of brownfield development. Het vak is een uitwisseling tussen studenten in Nederland en Frankrijk, die in groepjes samenwerken aan een project over de herontwikkeling van een brownfield.

Succesvolle afronding sanering van springstoffen

De grond en het grondwater op een deel van het KNSF-terrein te Muiden waren ernstig verontreinigd met springstoffen. Met de instemming van de Omgevingsdienst Flevoland Gooi- en Vechtstreek (OFGV) op het saneringsresultaat is een complexe en voor Nederland unieke bodemsanering succesvol afgerond.

TTE Consultants adviseert sinds 2015 KNSF Vastgoed bij de ontwikkeling van het voormalige Kruitfabrieksterrein in Muiden tot een woningbouwlocatie. De naam Kruitfabriek zegt het al: op deze locatie werden eeuwenlang kruit en andere springstoffen geproduceerd. Het is dan ook niet vreemd dat er op de locatie resten worden gevonden van die kruitproductie.

Nieuwe baan Henk van den Berg

Na vier inspirerende jaren heeft Henk van den Berg de keuze gemaakt om toch weer vanuit de overheidskant aan de kwaliteit van bodem en ondergrond te gaan werken:  op 1 april treedt hij in dienst van de VNG. 

Samen met Henk hebben we voor onze klanten hard gewerkt aan het ontwikkelen van een aanpak voor aandachtslocaties PFAS, opstellen van SPUK-aanvragen, ontwikkeling van de complexiteitskaart ondiepe ondergrond en het doorgronden van de ZZS-problematiek op lokaal niveau. 

Lidmaatschap VVMA

Per 1 maart zijn we lid geworden van de Vereniging van Milieu Adviesbureaus (VVMA). De VVMA is een branchevereniging die actief is in voornamelijk het werkveld van bodem (onderzoek en sanering) en bouwstoffen. Concreet vertaalt dit zich in het vertegenwoordigen van de branche bij de overheid, certificerende instellingen, onderwijs en andere gremia; het verstrekken van informatie aan de leden en aan de buitenwacht en dienstverlening aan de leden en het organiseren van de netwerkfunctie.

Het netwerk onder het maaiveld

Als je in het bodemwerkveld werkzaam bent en/of fervent lezer van de Bodemnieuws columns, dan zal het u vast niet ontgaan zijn: de film “Onder het Maaiveld”, van de makers van o.a. “De Nieuwe Wildernis”.

Natuurlijk kennen wij het belang van een vitale bodem als geen ander en is het al jaren onderdeel in onze Visies op de Ondergrond. Genoeg reden dus om samen een filmpje te pakken.

Aanpak PFAS-verontreiniging voormalig Texoprint-terrein Boekelo

De voormalige locatie van textielbedrijf Texoprint in Boekelo (gem. Enschede) is één van de locaties in de gemeente Enschede die is meegenomen bij het indicatieve PFAS-onderzoek dat TTE Consultants binnen de gemeente Enschede heeft uitgevoerd.

PFAS - Onderzoeksproject Forever Pollution

Anno 2023 zullen weinig mensen nog nooit van PFAS hebben gehoord, maar de aard en met name het wereldwijde karakter van de problematiek is vaak nog onbekend. Bij TTE Consultants kennen de problematiek al een tijd. In 2012 hebben TTE Consultants, Witteveen+Bos en Arcadis het expertisecentrum PFAS opgericht, in 2018 hebben we voor de gemeente Dordrecht een handelingskader PFAS opgesteld en in 2019 lag de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland vrijwel stil als gevolg van PFAS in de bodem.  Nu is PFAS opnieuw in het nieuws.

Opening kantoor Leeuwenbrug

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met voorbereidingen voor de verhuizing naar ons nieuwe kantoor in de Leeuwenbrug. Je hebt daar al meer over kunnen lezen in eerdere nieuwsberichten. En afgelopen week liep die drukte nog verder op, met de daadwerkelijke verhuizing en klussen in het nieuwe kantoor om alles zo ver mogelijk af te krijgen.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".