TTE verbindt
onder- en bovengrond

Nieuwe baan Henk van den Berg

Na vier inspirerende jaren heeft Henk van den Berg de keuze gemaakt om toch weer vanuit de overheidskant aan de kwaliteit van bodem en ondergrond te gaan werken:  op 1 april treedt hij in dienst van de VNG. 

Samen met Henk hebben we voor onze klanten hard gewerkt aan het ontwikkelen van een aanpak voor aandachtslocaties PFAS, opstellen van SPUK-aanvragen, ontwikkeling van de complexiteitskaart ondiepe ondergrond en het doorgronden van de ZZS-problematiek op lokaal niveau. 

Lidmaatschap VVMA

Per 1 maart zijn we lid geworden van de Vereniging van Milieu Adviesbureaus (VVMA). De VVMA is een branchevereniging die actief is in voornamelijk het werkveld van bodem (onderzoek en sanering) en bouwstoffen. Concreet vertaalt dit zich in het vertegenwoordigen van de branche bij de overheid, certificerende instellingen, onderwijs en andere gremia; het verstrekken van informatie aan de leden en aan de buitenwacht en dienstverlening aan de leden en het organiseren van de netwerkfunctie.

Het netwerk onder het maaiveld

Als je in het bodemwerkveld werkzaam bent en/of fervent lezer van de Bodemnieuws columns, dan zal het u vast niet ontgaan zijn: de film “Onder het Maaiveld”, van de makers van o.a. “De Nieuwe Wildernis”.

Natuurlijk kennen wij het belang van een vitale bodem als geen ander en is het al jaren onderdeel in onze Visies op de Ondergrond. Genoeg reden dus om samen een filmpje te pakken.

Aanpak PFAS-verontreiniging voormalig Texoprint-terrein Boekelo

De voormalige locatie van textielbedrijf Texoprint in Boekelo (gem. Enschede) is één van de locaties in de gemeente Enschede die is meegenomen bij het indicatieve PFAS-onderzoek dat TTE Consultants binnen de gemeente Enschede heeft uitgevoerd.

PFAS - Onderzoeksproject Forever Pollution

Anno 2023 zullen weinig mensen nog nooit van PFAS hebben gehoord, maar de aard en met name het wereldwijde karakter van de problematiek is vaak nog onbekend. Bij TTE Consultants kennen de problematiek al een tijd. In 2012 hebben TTE Consultants, Witteveen+Bos en Arcadis het expertisecentrum PFAS opgericht, in 2018 hebben we voor de gemeente Dordrecht een handelingskader PFAS opgesteld en in 2019 lag de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland vrijwel stil als gevolg van PFAS in de bodem.  Nu is PFAS opnieuw in het nieuws.

Opening kantoor Leeuwenbrug

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met voorbereidingen voor de verhuizing naar ons nieuwe kantoor in de Leeuwenbrug. Je hebt daar al meer over kunnen lezen in eerdere nieuwsberichten. En afgelopen week liep die drukte nog verder op, met de daadwerkelijke verhuizing en klussen in het nieuwe kantoor om alles zo ver mogelijk af te krijgen.

Warmetruienseizoen

Op 10 februari dit jaar is het warmetruiendag. In het leven geroepen om voor in elk geval één dag de verwarming een graadje lager te zetten om zo energie te besparen. Met de hoge energieprijzen zal warmetruiendag waarschijnlijk voor veel mensen een populaire dag zijn dit jaar. En met een buitentemperatuur die niet in de dubbele cijfers komt, is een warme trui dan geen overbodige luxe.

Congres "Water en bodem sturend bij gebiedsinrichting"

Woensdag 1 februari organiseerde Eurecom het congres “Water en bodem sturend bij gebiedsinrichting”. Een thema dat duidelijk vol in de belangstelling staat, getuige de meer dan 100 deelnemers vanuit alle geledingen in de markt. Onder de bezielende leiding van Theo Edelman belichtten 9 sprekers alle kanten van de problematiek. Van energie uit de bodem via duurzame landbouw tot de rol van het onderwijs.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".