Skip to main content

TTE verbindt
onder- en bovengrond

Muiden - Sanering KNSF-terrein

Opdrachtgever: KNSF Vastgoed BV II
Uitvoering: TTE Consultants
Periode: 2015 - heden
Expertisegebieden: Bodemsanering, Gebiedsontwikkeling
Werkzaamheden: Uitvoeren bodem- en saneringsonderzoek, opstellen saneringsplan, begeleiding uitvoering, aanvragen vergunningen, grondstromenplan. 
 
De Koninklijke Nederlandse Springstof Fabriek (KNSF) “De Krijgsman” stond ruim driehonderd jaar op het KNSF-terrein. De productie van kruit is in 2003 beëindigd. In de jaren daarna heeft de KNSF Vastgoed BV II (KNSF) plannen gemaakt voor de herontwikkeling van het terrein van circa 80 hectare. Ten behoeve van de herontwikkeling zijn er diverse bodemonderzoeken uitgevoerd.
TTE is sinds 2015 als bodemadviseur bij het project betrokken. Bij aanvang lag de focus op het actualiseren en verder in kaart brengen van de waterbodem- en bodemverontreiniging. Dit is de basis voor de (deel)saneringsplannen die daarna door TTE zijn opgesteld en ingediend. Sindsdien is de sanering van meer dan 40 spots voorbereid, uitgevoerd en begeleid door TTE. Ten behoeve van alle werkzaamheden (woningbouw, infrastructuur en saneren) is een bodeminformatie systeem ingericht.
Meer informatie over de gebiedsontwikkeling: dekrijgsmanmuiden.nl