Skip to main content

TTE verbindt
onder- en bovengrond

Kennistafels PFAS

Zomer 2022 constateerde het expertisecentrum PFAS dat er in de praktijk (nog steeds) behoefte was aan afstemming en sturing van kennisontwikkeling en kennisoverdracht omtrent PFAS. Na een aantal gesprekken met gemeenten, provincies en omgevingsdiensten kregen de ‘praktijk tafels PFAS’ vorm: Informele bijeenkomsten waarin de deelnemende overheden kennis met elkaar delen en elkaar helpen met het oplossen van actuele uitdagingen.

Na Utrecht (het kantoor van Witteveen+Bos), de provincie Gelderland en het ministerie ven IenW vervulde de provincie Overijssel begin deze maand de rol van gastheer. Ook deze keer was de standaard agenda (praktijk uitdagingen (inter)nationale ontwikkelingen en technische innovatie) weer goed gevuld. Natuurlijk zijn niet alle uitdagingen op het gebied van zorgplicht, uitloging en lozing in de praktijk niet in één middag opgelost, maar de gesprekken bieden de deelnemers wel handvatten om er nét iets effectiever mee om te gaan.

Het expertisecentrum PFAS en de praktijk kennis tafels PFAS zijn een initiatief van TTE Consultants, Witteveen+Bos en Arcadis. Klik voor meer informatie https://www.expertisecentrumpfas.nl/praktijk-kennistafels-pfas