TTE verbindt
onder- en bovengrond

Aanpak PFAS-verontreiniging voormalig Texoprint-terrein Boekelo

De voormalige locatie van textielbedrijf Texoprint in Boekelo (gem. Enschede) is één van de locaties in de gemeente Enschede die is meegenomen bij het indicatieve PFAS-onderzoek dat TTE Consultants binnen de gemeente Enschede heeft uitgevoerd.

 Van de jaren ’60 tot begin 2000 was in het Twentse dorp Boekelo de fabriek van Texoprint gevestigd. In de periode vanaf 2008 is het fabrieksterrein omgevormd tot een levendige woonwijk. Op basis van de activiteiten op het terrein (textielbewerking) is deze locatie als PFAS-verdacht aangemerkt. Uit een dossierstudie bleek dat er op de locatie daadwerkelijk PFAS is gebruikt in de fabrieksprocessen. Daarom is in 2022 op basis van de historische indeling van het fabrieksterrein PFAS-onderzoek uitgevoerd. Op een aantal plekken zijn in grond en grondwater PFAS-gehalten boven de INEV (Indicatieve Niveaus voor Ernstige Verontreiniging) aangetroffen.

Als eerste zijn, in de zomer van 2022, twee speeltuinen in de wijk gesaneerd. TTE Consultants heeft hiervoor de saneringsplannen opgesteld. Voor de volgende stappen heeft TTE een Plan van Aanpak opgesteld. Deze stappen bestaan uit een grootschalig PFAS-onderzoek in de tuinen van de woningen in de wijk en het openbaar gebied. TTE ondersteunt de gemeente bij de aanbesteding van dit grootschalig onderzoek, het uitwerken van de nodige vervolgstappen en bij de beleidsvorming rond PFAS.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".