TTE verbindt
onder- en bovengrond

Congres "Water en bodem sturend bij gebiedsinrichting"

Woensdag 1 februari organiseerde Eurecom het congres “Water en bodem sturend bij gebiedsinrichting”. Een thema dat duidelijk vol in de belangstelling staat, getuige de meer dan 100 deelnemers vanuit alle geledingen in de markt. Onder de bezielende leiding van Theo Edelman belichtten 9 sprekers alle kanten van de problematiek. Van energie uit de bodem via duurzame landbouw tot de rol van het onderwijs.

De presentatie van Arne, ‘Hoe maken we water en bodem sturend” was gebaseerd op de ervaringen van TTE met de ‘Visies op de Ondergrond’. Water en bodem als enige ordenend principe is misschien wat kort door de bocht, maar de huidige praktijk laat zien dat het serieus meenemen van water en bodem bij ruimtelijke keuzes essentieel is. Ondanks de enorme opgave waar Nederland voor staat was de overall conclusie tijdens de geanimeerde ‘wandelgangen’ optimistisch. Kort samengevat: er zijn geen panklare oplossingen, maar met de gezamenlijke kennis in Nederland kunnen we een heel eind komen.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".