TTE verbindt
onder- en bovengrond

Afronding project RESANAT

Het einde van het jaar staat vaak in het teken van afronden en terugkijken. Zo kwam op 31 december 2022 ook het InterREG project RESANAT formeel tot een einde. Meer dan drie jaar lang hebben verschillende partners uit België en Nederland samen gewerkt aan drie pilots over het saneren van restverontreiniging met nature-based technieken.

Op locatie Carcoke in Zeebrugge (BE) zijn een verschillende gewassen geplant om te kijken met behulp van fytoremediatie verontreinigingen als teer, BTEX en cyanide afgebroken kunnen worden. Op locatie De Lieve in Gent (BE) zijn zelfontworpen reactieve matten geplaatst waaraan de verontreinigde deeltjes zich hechten en daarmee het oppervlaktewater beschermen. En op locatie ’s Gravenmoer in Noord-Brabant (NL) is onderzocht in hoeverre biostimulatie door sulfaat, nitraat en zuurstoftoediening kan leiden tot een nazorg-loze situatie.

Begin december hebben voor het laatst met alle partners samen gezeten (en gegeten) om 3 mooie jaren van samenwerking te vieren. (En te toasten op hopelijk nog meer mooie samenwerkingen, natuurlijk!)

TTE

Keizerstraat 16
7411 HH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".