TTE verbindt
onder- en bovengrond

Internationaal - onderzoeksproject RESANAT

Opdrachtgever: OVAM
Uitvoering: Deltares, Witteveen+Bos, Tauw, Jan de Nul Group, Dura Vermeer, Bio2Clean, TTE Consultants en iFlux
Periode: 2019 – 2022
Expertisegebieden: Bodemsanering
Werkzaamheden: Ontwikkeling nieuwe biologische saneringstechnieken

RESANAT, ofwel “REstverontreiniging SAneren met NAture-based Technieken” is een Vlaams-Nederlandse samenwerking om biologische saneringstechnieken voor PAK en olie verontreinigingen te verfijnen. In RESANAT werken verschillende bedrijven uit Nederland en Vlaanderen samen met de OVAM om het herontwikkeling van verontreinigde locaties in Vlaanderen en Nederland een impuls te geven.

Omdat conventionele sanerings- en beheerstechnieken kostbaar zijn, focust RESANAT op innovatie van duurzame saneringstechnieken, met behulp van planten, micro-organismen en natuurlijk materialen. Dit is gebeurd aan de hand van drie pilots.

TTE Consultants heeft bijgedragen bij aan alle pilots, maar de nadruk gelegd op het pilot project in ’s Gravenmoer. Hier is gezocht naar een innovatieve manier om de huidige beheersmaatregel eindig te maken door te kijken naar de mogelijkheden voor in situ biologische afbraak.

Het gehele RESANAT project is voor 50% gesubsidieerd door de Europese Unie.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".