TTE verbindt
onder- en bovengrond

Eindig maken eeuwigdurende beheersing VOCl verontreiniging in Austerlitz

De activiteiten van het metaalbewerkings-bedrijf dat in het verleden op de Oude Postweg 8a te Austerlitz was gevestigd hebben geleid tot een omvangrijke bodemverontreiniging met tetrachlooretheen (PER). Vanaf 2005 wordt de verontreiniging ”eeuwigdurend” beheerst door middel van een grondwater-onttrekking.

De provincie Utrecht heeft TTE Consultants in 2019 gevraagd te onderzoeken of de sanering van de locatie ‘eindig’ kan worden gemaakt. Op basis van diverse studies heeft TTE de grondwateronttrekking geoptimaliseerd. Het resultaat ervan was verbluffend: in de periode 2020-2021 zijn de concentraties PER in een gebied van ca. 100 x 20 m afgenomen van meerdere tienduizenden microgrammen per liter tot onder de interventiewaarde!

Met gericht onderzoek is vastgesteld dat een nog aanwezige bron van beperkte omvang blijft naleveren aan het grondwater. TTE heeft in de periode 2021-2022 een geohydrologische modelstudie begeleid en een saneringsplan opgesteld om middels een eenmalige ISCO (in-situ chemische oxidatie) actie de sanering eindig te maken.

In opdracht van de provincie heeft TTE vervolgens de aanbesteding begeleid en het UAV-GC contract opgesteld. Eind 2022 is de aanbesteding succesvol afgerond. Begin 2023 is Heijmans begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat begin 2024 de sanering kan worden afgerond. TTE blijft ook in deze uitvoeringsfase nauw betrokken bij het project en staat zij provincie Utrecht bij als adviseur over de uitvoerings- en contractuele aspecten.

TTE

Leeuwenbrug 103
7411 TH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".