Visie en beleid

Omgevingswet

Om de kansen van de omgevingswet en de daarmee doorgevoerde decentralisatie te benutten moeten de betrokken organisaties hun werkwijze aanpassen en de nieuwe instrumenten op de juiste manier benutten. TTE heeft de beleidsmatige sensitiviteit en de inhoudelijke kennis om gemeenten, provincies en omgevingsdiensten bij deze nieuwe uitdagingen te ondersteunen.

Maatschappelijke opgaven realiseren

Maatschappelijke opgaven vormen veelal de aanleiding tot het vernieuwen van beleid en het veranderen van regels. TTE geeft vorm aan beleidsvernieuwingen rondom de ondergrond. We plaatsen deze in het kader van het borgen van de kwaliteit van de leefomgeving binnen de grote uitdagingen energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie.  Met het expertisecentrum PFAS (een initiatief van TTE, Witteveen+Bos en Arcadis) hebben we vroegtijdig aandacht gevraagd en gekregen voor een technische en beleidsmatig benadering van ‘nieuwe verontreinigingen’.

Verbinden van onder- en bovengrond

De missie van TTE Consultants, “verbinden van onder- en bovengrond”, sluit zowel in fysieke zin (de ondergrond geschikt maken voor bovengrondse functies en omgekeerd) als in overdrachtelijke zin (mensen die werken met de ondergrond verbinden met mensen die werken aan de kwaliteit van de bovengrondse ruimte) naadloos aan bij de uitgangspunten van de Omgevingswet. We zijn er ervan overtuigd dat het werkveld Bodem een significante bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van het ruimtelijk domein en zien de Omgevingswet als een grote kans voor het werkveld Bodem.

TTE

Keizerstraat 16
7411 HH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".