Skip to main content

TTE verbindt
onder- en bovengrond

Even voorstellen... afstudeerder Axel Kooiman

25 maart 2021

Axel Kooiman 400 319

TTE wordt de komende tijd versterkt met een nieuwe kracht: Axel Kooiman, student Ruimtelijke Ordening en Planologie (Saxion Deventer). Zelf vertelt hij over zijn studie en afstuderen bij TTE:

'In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding Ruimtelijke Ordening & Planologie (ROP) aan het Saxion in Deventer. Deze opleiding is samen met de opleidingen Bestuurskunde, Stedenbouwkunde en Klimaatmanagement onderdeel van de koers ‘Ruimtelijke Ontwikkeling’. Dit betekent dat ik in het eerste jaar dezelfde lessen heb gevolgd als studenten van Bestuurskunde, Stedenbouwkunde en Klimaatmanagement. Het tweede jaar is zo ingericht dat ik vanuit mijn opleiding ROP samen ging werken met de drie eerdergenoemde opleidingen aan projecten (simulaties uit het werkveld met echte opdrachtgevers). In mijn derde jaar heb ik twee minors gevolgd aan Hogeschool Aeres; Green Growing Cities en Future Urban Cities. Ook heb ik in dat jaar stagelopen bij BügelHajema Adviseurs in Amersfoort. Mijn werkzaamheden binnen dat adviesbureau waren onder andere werken met GIS (Geo Informatie Systeem) en het meelopen bij projecten.'

'Mijn vierde en huidige studiejaar begon met beroepsproduct 1; een afstudeeropdracht, maar in groepsverband met medestudenten. Hierbij mocht ik de bodem en ondergrond verbinden aan de ruimtelijke ontwikkelingen van de bovengrond, in de vorm van een serious game. Om zeker te zijn van de inhoud heb ik contact gezocht met bodemexpert Arne van TTE. Hij was zo enthousiast dat hij mij een afstudeeropdracht aanbood die verder borduurde op onze groepsopdracht. Aangestoken door zijn en Arthurs enthousiasme ben ik in maart begonnen aan mijn afstudeeropdracht (beroepsproduct 2) met de volgende doelstellingen:
- Hoe ziet een tool eruit die de opgaven van de bovengrond op gebied van energietransitie en klimaatadaptatie overzichtelijk weergeeft?
- Hoe kan deze tool dit koppelen aan de mogelijkheden van de bodem via open data?
- Hoe is dit toepasbaar en toegankelijk voor gemeenten?

In mijn eerste week bij TTE heb ik direct veel werknemers (digitaal) ontmoet en is mij veel ondersteuning aangeboden. Ik voelde mij al snel thuis bij TTE en ik kan niet wachten om iedereen in het echt te zien. Ondanks corona voelt iedereen bereikbaar en beschikbaar en dit motiveert mij om een mooi eindproduct neer te zetten.

Naast mijn studie besteed ik graag tijd aan sporten, eten, films en voetbal kijken en spelletjes spelen met vrienden en mijn vriendin. Ondanks dat het in coronatijd lastig is om deze bezigheden live met vrienden uit te voeren, biedt online een mooie oplossing.'