Skip to main content

De sanering van het EMK terrein van start

Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw was het EMK terrein in de Stormpolder een ontoegankelijke kale asfaltvlakte. De asfaltlaag verborg wat in de ‘kleine gifatlas van Nederland in 1984 ‘het meest vervuilde stukje Nederland’ werd genoemd. TTE en Dura Vermeer hebben de afgelopen jaren een unieke saneringsoperatie ontworpen.

De afgelopen maanden zijn een enorme hal en geavanceerde lucht- en waterzuiveringsinstallaties gebouwd op het terrein. Vrijdag 12 en zaterdag 13 april hebben TTE en Dura Vermeer de installaties en de geplande sanering toegelicht aan de medewerkers van de betrokken partijen, bodemprofessionals en omwonenden. Dat het echt onmogelijk was om níét onder de indruk te raken van de aanpak zoals die door Arthur en Gerben werd toegelicht blijkt wel uit het verhaal in het AD en het plaatselijke het contact Krimpenerwaard.

Nog indrukwekkender is natuurlijk het feit dat we met deze aanpak de meest vervuilde locatie van Nederland omvormen tot een normaal bedrijventerrein!

In de media: RTV Rijnmond en NOS.nl

Vorige week hebben we meegewerkt aan een interviewverzoek van RTV Rijnmond. Donderdag vonden de opnamen plaats. Dinsdag 2 april is het item uitgezonden. Terug kijken kan via dit artikel: 'Meest giftige plek van Nederland' wordt na 40 jaar schoongemaakt. Ook NOS.nl vond het  nieuwswaardig genoeg om er een berichtje over te schrijven: Grootste sanering van Nederland start in luchtdichte hal Krimpen.

Cursus smartphone fotografie

Het was een zonnige dag op donderdag 21 maart, en dat was maar goed ook. Onder begeleiding van Jan Haitsema van Digidiaal zijn we met collega’s Deventer ingetrokken voor een cursus smartphonefotografie. Met tips over composities, camera-instellingen en nabewerkingstrucjes hebben we elkaar en de Walstraat op een nieuwe manier bekeken.

Hopelijk kunnen we die nieuwe blik ook op onze bijzondere projectlocaties toepassen (met of zonder nabewerkingstrucjes)!