TTE verbindt
onder- en bovengrond

Voortzetting gebiedgericht grondwaterbeheer het Gooi, variantenstudie Laren afgerond

5 april 2022

20220405 larenDe Provincie Noord-Holland, gemeenten, waterschap en drinkwaterbedrijven werken sinds 2011 in het samenwerkingsconvenant Grondwaterbeheer ’t Gooi (GBG) aan het beschermen, verbeteren en verantwoord benutten van het grondwater in ’t Gooi. Een unieke samenwerking die wordt uitgelicht in een mooie animatiefilm. Op 9 december 2020 is deze samenwerking voor de komende 10 jaar bestendigd in ‘convenant 2021-2030’. Door Corona kon dit heugelijke feit pas op 29 september 2021 ‘live’ worden gevierd (link). Met de in het begin van 2022 afgeronde ‘variantenstudie drinkwaterwaterwinning Laren’ heeft TTE een mooie bijdrage geleverd aan de toekomst van het GBG.

In het gebiedsbeheerplan, dat de basis vormt onder het eerste convenant, is vastgelegd dat moet worden onderzocht of er mogelijkheden zijn om de situatie rond de drinkwaterwinning Laren vanuit een breder duurzaamheidsperspectief verder te optimaliseren. In een traject waarin technische analyse en procesbegeleiding hand in hand gingen heeft TTE in een cyclisch samen met de partijen in een cyclisch proces een groot aantal varianten ontworpen, doorgerekend en afgewogen. Hiertoe is gebruik gemaakt van een aantal conceptuele modellen en een unieke, samen het RHDHV ontwikkelde, vrachtberekening gekoppeld aan de geohydrologische modellering.

De voorkeursvariant wordt in het kader van het huidige convenant nader gedetailleerd.

TTE

Keizerstraat 16
7411 HH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen