TTE verbindt
onder- en bovengrond

Terugblik: JongBodem weekend, laat de bodem je Leiden!

16 december 2021

20211216 JongBodemweekend v1

Van donderdag 11 tot zaterdag 13 november vond, na een jaar uitstel, het JongBodem weekend plaats in Leiden. Lisanne nam als young professional in het bodemwerkveld deel aan dit weekend. In kader van het thema ‘Klimaatadaptatie in de stad, voor zowel lange als korte termijn’ werd het stationsgebied van Leiden als casus gebruikt. Ideeën tegen wateroverlast en hittestress werden gepresenteerd in verschillende moodboards.

Ook bewustwording en participatie van de Leidenaren werd hierin meegenomen. Bijvoorbeeld door informatie te verstrekken over de bodem tijdens werkzaamheden of burgers de mogelijkheid te geven om boomspiegels te adopteren. Lisanne en haar groepje namen de ambtenaren in hun presentatie mee op een denkbeeldige stadswandeling door hun nieuwe “leefbare” stationsgebied. Groene daken en mobiele plantenbakken hadden hierin een belangrijke rol. De mobiele plantenbakken kunnen bijvoorbeeld tijdens het Leids Ontzet ruimte geven aan de kermis. Zaterdag was er een lezing over complexiteit. De lezing inspireerde om in kleine stappen actie te ondernemen om richting een hoopvolle (en duurzame) toekomst te gaan.

Complexiteit is TTE natuurlijk niet onbekend. Zo zetten we onze eigen stappen met het omgaan met complexiteit in de ondergrond door middel van de Complexiteitskaart. Naast het werken aan complexe opdrachten, is een belangrijk onderdeel van het JongBodem weekend het leren kennen van nieuwe mensen en elkaar te enthousiasmeren. Daarin is het weekend volledig geslaagd!

TTE

Keizerstraat 16
7411 HH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen