TTE verbindt
onder- en bovengrond

Innovatieve technieken

9 december 2021

lampje bruno scramgnon

BodemBreed Forum (BBF) is de themagroep ‘Innovatieve technieken’ gestart! Vanuit TTE is Bert Baan één van de initiatiefnemers.

Door de toenemende aandacht voor ZZS en andere opkomende stoffen wordt langzaamaan duidelijk dat niet alle stoffen met reguliere onderzoekstechnieken onderzocht kunnen worden. Gelukkig zijn er diverse nieuwe kansrijke onderzoekstechnieken die onderzoek naar nieuwe verontreinigingen mogelijk maken. Ook het afronden van IBC-locaties vraagt soms om nieuwe inzichten in het gedrag van verontreinigingen in de bodem. Juist door het gedrag van de verontreiniging te begrijpen, kunnen risico’s beter in kaart worden gebracht. Daarnaast zie je in de nieuwe Omgevingswet een beweging van sectoraal naar integraal, waardoor onderzoekstechnieken die bij wateronderzoek of luchtonderzoek vrij gebruikelijk zijn ook voor bodemonderzoek en beeld komen. Allemaal redenen, zeker ook voor TTE, om de kansen van deze technieken optimaal te willen benutten. Het doel van de themagroep is het verbreden van kennis over innovatieve technieken en de acceptatie te vergroten.

De initiatiefnemers van de themagroep ‘Innovatieve technieken’ willen graag BBF leden en andere geïnteresseerden enthousiast maken om mee te doen! Zij nodigen je hierbij dan ook van harte uit op 16 december a.s. (15.00 - 16.00 uur) om kennis te maken met de initiatiefnemers van de themagroep. Ze vertellen tijdens deze bijeenkomst graag meer over welke innovaties BBF denkt dat er nodig zijn, waarom en hoe we deze met elkaar kunnen realiseren?

Wil jij ook je schouders eronder zetten? Wil je mee brainstormen, je mening geven of gewoon kennis maken met mensen met gelijke of juist andere interesses? Schrijf je dan hier (bodembreedforum.nl) in voor het eerste overleg op 16 december!

TTE

Keizerstraat 16
7411 HH Deventer
T 0570-66 58 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Privacy policy

Aanmelden nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van alles wat er zich afspeelt rond TTE, vul dan uw naam en emailadres in onderstaande box in en klik vervolgens op "Aanmelden".